Welkom

Tentoonstelling over Youri Egorov

Ook zo benieuwd naar het leven van Youri Egorov? IHLIA organiseert in samenwerking met Marijke Eichelsheim van Marijke Music Management een tentoonstelling over deze meesterpianist. De tentoonstelling vindt plaats in de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) aan het IJ en is te zien van januari t/m maart 2016.

Wij zijn op dit moment op zoek naar:
– herinneringen aan Youri Egorov
– objecten en documentatiemateriaal

Wilt u een bijdrage leveren aan deze bijzondere expositie; heeft u brieven, foto’s, oude films, bladmuziek en/of andere gewone of aparte objecten? Wij zijn erg geïnteresseerd.
Mocht u informatie willen delen en/of objecten eventueel in bruikleen willen geven, zou u dan ons een mail willen sturen naar egorov@ihlia.nl?

Alvast dank voor uw bericht.
Vriendelijke groeten,
Namens IHLIA, Marijke Eichelsheim

Interview met de pianodocente van Youri Egorov

In het jaar 2013 reisde Olga de Kort naar Kazan, Rusland, voor een interview met Youri’s pianodocente Irina Doebinina.

 

Klik hier om het interview te lezen. 

CD-presentatie Youri Egorov – a Life in Music vol. 1

Cover cd MM

Op 16 april 2013, 25 jaar na het overlijden van de Russische meesterpianist Youri Egorov, presenteerde de YPF de eerste van 10 uitgaven van opnames van Youri Egorov. Dit gebeurde tijdens de Tribute to Youri Egorov in een uitverkochte Amstelkerk in Amsterdam. De broers van Youri kregen uit handen van artistiek directeur Marcel Baudet de eerste exemplaren uitgereikt. Dit was het startschot voor de verkoop van deze bijzondere CD, met onder andere Youri’s beroemde uitvoering van Schuberts Moments Musicaux.

 

De CD is vanaf nu te koop via de webshop van de YPF. Bestellen kan ook via info@ypf.nl

 


 

 A tribute to Youri Egorov

De Nederlands-Russische pianist Youri Egorov drukte op geheel eigen wijze zijn stempel op de uitvoeringspraktijk van de klassieke muziek. Wars van foefjes en vertoon ging hij z’n eigen weg. Een carrière interesseerde hem nauwelijks.

De Youri Egorov Foundation, nagelaten aan de Young Pianist Foundation, beheert en beschermt deze herinnering en geeft tevens invulling aan Youri’s wens om toptalent te steunen.

Eén van onze grote wensen is om alle opnames van Youri, die niet meer verkrijgbaar zijn, in de (nabije?) toekomst opnieuw uit te brengen. Via de website en middels de e-mailnieuwsbrief zullen wij ontwikkelingen rond Youri Egorov melden.

Hartelijke groet,
Youri Egorov Foundation
Young Pianist Foundation


If you want to access this information in English, click here.